Draga ljubezen na internetu

Obdobje korone je še pospešilo razvoj takšnih in drugačnih spletnih platform, ki so bolj ali manj povezane z iskanjem partnerjev za eno noč ali pa nam obljubljajo partnerja, kateri nam bo stal večno ob strani. Hkrati nam internet nudi neko zavetje ter vsaj na prvi pogled anonimnost, zatorej ni malo primerov, kjer mož, žena, partner ali partnerka na skrivaj iščeta afero za eno noč ali pa morda ljubimko/ljubimca za doživetje svojih neizpolnjenih fantazij.

Uporaba facebooka in posledično messengerja je eno od najpogostejših uporabljenih socialnih omrežij, katero služi kot iskanje kratkoročnih ali dolgoročnih vez, iskanje in kontaktiranje bivših partnerjev ali oseb, katere so nam simpatične. Tinder, kot svetovno znana aplikacija, namenjena predvsem iskanju sebi primernega partnerja za eno noč, ne glede na to, na katerem koncu sveta se nahajate. OnlyFans, kjer predvsem pripadnice nežnejšega spola v zameno za plačilo naročnine delijo svoje bolj ali manj razgaljene slike ter posnetke. In to so samo tiste najbolj znane strani, katere praktično pozna že vsaj osnovnošolec, da ne govorimo o nešteto forumih, kjer vam obljubljajo, da boste našli sorodno dušo, največkrat pa naletite le na prevarante, kateri bi radi olajšali vašo denarnico za čim več bankovcev. Pri raziskovanju določenih primerov smo naleteli celo na spletne strani, katere imajo do neke stopnje avtomatiziran sistem pošiljanja enakih sporočil vsem registriranim uporabnikom, v primeru, da pa registrirani uporabnik na ta sporočila odreagira in posledično plača manjši znesek, da lahko sploh komunicira z njemu obljubljeno žensko ali moškim, se pa vključijo v ozadju že prevaranti, kateri s spretno izmišljenimi zgodbami, prirejenimi posebej za osebo, katero bi radi prevarali, poskušajo predvsem izvabiti denar na podlagi sočutja, usmiljenja ali pa morda obljub o zaslužku, katerega bodo delili z vami.

Z uporabo specializiranih internetnih orodij ter IT sodelavci, lahko detektivi pomagamo tudi pri tem, da odkrijemo, ali je vaš partner uporabnik internetnih strani, katere se največkrat uporabljajo za iskanje avantur. Če sumite, da vaš partner na  internetu ne išče samo informacij o najnovejših avtomobilih kar obrnite našo telefonsko številko, saj je do varanja le en korak.

Pogosto nas kontaktirajo ljudje, kateri so nakazali več tisoč evrov osebi, katero so spoznali preko internetnega foruma, facebooka ali katere druge aplikacije , nato pa se jim po nakazilu oseba več ne javi. Detektivi smo tisti, na katere se je smiselno obrniti za pomoč, še preden pošiljamo kakršnakoli finančna sredstva osebam, katere smo spoznali le virtualno, preko spletnih omrežij, in za katere vemo samo tisti del zgodbe, katerega so nam zaupali sami. Pustite, da detektiv preveri , ali je vaš kontakt zares oseba, za katero se izdaja in ne dovolite, da ostanete zaradi spletne goljufije brez vaših življenjskih prihrankov.

detektiv za varanje