Največ skokov čez plot med prazniki

Največ skokov čez plot se zgodi prav med božično-novoletnimi prazniki in sicer  v najdaljši noči ali pa na službeni zabavi. Mnoge raziskave kažejo, da je zimski praznični čas najbolj priljubljen za varanje, kljub temu, da bi naj praznični čas bil vendar namenjen družini in ljubezni. Prazniki bi morali biti najbolj vesel čas v letu, vendar raziskave spet kažejo malo drugačno sliko, saj potrjujejo, da se pari največ prepirajo ravno v prazničnem času. Kot glavni razlog pogosto navajajo finančne težave, velikokrat tudi zaradi vsega prazničnega zapravljanja.

Tudi pri uporabnikih različnih spletnih strani namenjenih predvsem iskanju partnerjev za eno noč, ugotavljajo, da se na teh straneh med prazniki na novo registrira kar trikrat več ljudi, ki so v resnem razmerju, kot ostali del leta

Če je v katerem letnem času varanje najlažje, je to gotovo zima, saj se je najlažje pred radovednimi pogledi skriti v debelih zimskih oblačilih, zaviti v topel šal in kapo potisnjeno na oči. Dnevi so kratki, po temi pa se je seveda najlažje vtihotapiti v ali odtihotapiti iz ljubimčevega stanovanja oziroma hotela.

Službene zabave, alkohol in splošno vzdušje praznovanja med decembrskimi prazniki spodbuja tako moške kot ženske, da pogosteje prevarajo svoje partnerje. Zabave z obilico alkohola spodbujajo strast in poželenje, zavedanje, da se lahko znajdejo v nepričakovanem objemu je marsikomu privlačno in vzburljivo.

Delo zasebnih detektivov je v mesecu decembru velikokrat močno vpeto v raziskovanje morebitnih skokov čez plot oziroma partnerske nezvestobe. Predvsem zaradi razloga, ker se skoraj 80% takšnih razmerij nadaljuje potem čez vso leto, in ne gre več samo za enkratno varanje partnerja ampak postane to največkrat tako velika ovira, da je edina možna rešitev ločitev.